Besøg den tyske ø Sylt med Rømø-Sylt færgen
Sild eller Sylt er den største af de Nordfrisiske Øer. Øen er beliggende syd for danske Rømø. Rømø-Sild færgen er et nordtysk færgeselskab som besejler den ni sømil lange rute mellem Havneby på Rømø og List på Sild. Turen over Nordsøen tager omkring 40 minutter. Besøg oplevelsescentret i List, kun få minutters gang fra færgelejet. Oplev Vesterhavets kræfter i en flot, spændende og interaktiv udstilling. Her får både store og små forskere på 1500 kvm indsigt i naturens kræfter, livet i Vadehavet og klitterne, klimaforhold og kystsikring mm. Udendørs findes en 800 kvm stor legeplads, baseret på oplevelsescentrets tema. Du kan besøge øen Sild både med og uden køretøj, en frokost tur uden at gå i land, tag eventuelt cyklen med. Færgen er også eneste mulighed for autocampere som ønsker at besøge Sild. Autotoget fra medtager ikke længere autocampere.


Kom til Nordeuropas største dragefestival
Du kan opleve et lufthav af drager, når Rømø Dragefestival tiltrækker drageentusiaster fra hele verden.
Tusindvis af farveprægtige drager, lige så mange drageflyvere, såvel som tusinder af fans, fagfolk og nysgerrige strømmer hvert år til den internationale dragefestival på Rømø, der efterhånden har udviklet sig til den største i Nordeuropa, med 40.000-50.000 besøgende hver dag.
Entreen til festivalområdet er gratis, så lad Rømø være målet for en herlig ferieweekend – eller en dagsudflugt.
Kommandørgården på Rømø
Besøg den smukke Kommandørgård på Rømø. Kommandørgården er et intakt hvalfangerhjem fra 1700-tallet. På gården finder man både et kæmpe kaskelothval-skelet, en unik udsigt til Vadehavet og detaljeret indretning fra perioden. Der er åbent for besøg i påsken, sommer og efterår. Fra o. 1600 har Kommandørgården været ejet af den samme familie, og den er gået i arv gennem 12 generationer. Gården var indtil 1867 fæstegård under Haderslevhus. Boligens navn hentyder til de kommandører – det hollandske ord for kaptajner – der i 1600-tallet og begyndelsen af 1700-tallet havde kommandoen på store hvalfangerbåde, som var på handelsrejser og lange hvaltogter i Nordatlanten.
