Aktiviter på Rømø

Den 9 km lange Rømø-dæmning fører direkte til Vadehavets største ø med en helt enestående natur i Vadehavet, der først blev nationalpark og i 2014 blev optaget på UNESCO’s Verdensnaturarvliste. Rømøs op til 3 km brede sandstrand er øens største magnet, og her er der højt til himlen og plads til alle, med de mange muligheder for at holde aktiv ferie: her kan man cykle, ride, vandre, spille golf og dyrke vindsport. Men gå heller ikke glip af plantagerne med bjerge og bunkere. Klitheden med smukke parabelklitter. Fuglene på træk. Og den imponerende Kommandørgård.

Strandsejlads og Kite-boogie surfing

På Sønderstrand er det tilladt at køre strandsejlads. Kite-buggies skal køre på et ca. 6 km² stort område nord for Sønderstrandvej, mens blokarts skal køre på et ca. 4 km² område syd for Sønderstrandvej. Bilister skal tage særligt hensyn til de 3-hjulede, vinddrevne køretøjer, når de er nødt til at siksakke sig hen over stranden.

Kite-buggies er mest for erfarne, der kender til sporten, mens blokart kan læres ret hurtigt efter en instruktion. Det er muligt at leje blokarts og få undervisning.

På havet ved Lakolk er det tilladt at wind- og kitesurfe i den nordligste del. Det er også tilladt at køre på stranden helt ned til vandet, hvilket gør det lettere at læsse udstyret af og komme i gang. Flot også at se på surferne fra stranden, men havet her er altså ikke velegnet for almindelige badegæster.

Hesteridning og rideruter

De smukke brede strande, de lyngklædte heder og de rolige plantager er oplagte til ture på hesteryg i flok med andre – eller alene.

Ridning bliver stadig mere populært på Rømø, og der er da også mange muligheder for at opleve Rømø fra en hestesaddel. Du må ride på alle offentlige veje og på stranden – på stranden skal det dog være mindst 100 meter fra vandkanten. Desuden er der afmærkede rideruter gennem Kirkeby Plantage og Vråby Plantage. Meget anbefalelsesværdig er også ridestien, som forbinder de to plantager over den flotte klithede Sønderland. Der er også en riderute fra Vråby Plantage over Klitdiget til stranden ved Vesterhavet. Alle rideruter er afmærket med røde piktogrampæle. Start fra en af de tre p-pladser i Kirkeby Plantage og Vråby Plantage, hvor det er muligt at medbringe en hestetrailer.

Cykel – og vandreruter

Rømø har tre afmærkede vandreruter – én i hver af de tre plantager: Tvismark, Kirkeby og Vråby. Turene gennem Tvismark Plantage og Kirkeby Plantage byder på det mest varierede landskab, hvor der også vandres i det åbne landskab med vide horisonter.

Alle ture er rundture på 2-4 km afmærket med gule farver, men i Kirkeby Plantage er der også mulighed for en kortere rundtur på knap 2 km afmærket med røde farver. Vandreturene kan altså klares på 15-60 min. De tager alle udgangspunkt i forskellige p-pladser. Du kan finde en fælles vandretursfolder ved p-pladserne, Rømø
.
Kommandøren og Kaskelotten” er en af snart 25 Panoramaruter i det kystnære Danmark. Panoramaruter er kvalitetscykelruter med muligheder for bespisning, overnatning og særlige oplevelser. Ruterne går til steder med vid udsigt, men også til små hemmelige steder med plads til ro og fordybelse. Panoramaruterne er en del af projektet ”Powered by Cycling: Panorama”, støttet af EU’s regionalfond.

Windsurfing

Til de de mangfoldige aktiviteter høre også Windsurfing. Vesterhavet er perfekt til udfoldelse af denne sport med de høje bølger og den evige vind, der er enhver Windsufersurfers drøm.

På vestsiden af Rømø ligger en af Europas bedste badestrande, den 15 km lange Lakolk Strand, hvor det er muligt at køre i bil helt ned til vandkanten og hvor det er populært at dyrke drageflyvning og windsurfing. Der er stor forskel mellem ebbe og flod, og 2 gange i døgnet skifter vandstanden markant

Windsurfing er kun tilladt i det afmærkede område i den nordlige del af Lakolk Strand.

Rømø Golfklub

Rømø golf links ligger beskyttet bag diget direkte ud til vadehav og Vesterhavet. Banen er anlagt efter de traditionelle skotske links-baner. Banen ligger på inddæmmet havbund og er så flad at du kan overskue hele banen på ’en gang – på 6. og 14. teesteder der udsigt over vadehavet og Vesterhavet. Ligeledes er der kik til fastlandet samt naboøen Sild.
18 hullers links banen med mesterskabsbanemål er kendetegnet med en del søer og mange vandløb. Dertil er der kuperede greens og sværhedsgraden af banen er påvirket af dagens vindstyrke.
En bane med udfordringer, men også overkommelig da hele arealet ligger i området kote 2 til 4.
Alle kan spille – også uden medlemskab.
Foruden Rømø Golf Links har du hos os adgang til at spille golf på Rømø Pay & Play – en 9-hullers bane, hvor du kan prøve at spille golf uden at være medlem af en golfklub Rømø Pay & Play er en af Danmarks mest spændende Pay & Play-baner. Her finder du både par 3-, par 4- og par 5-huller.

Rømø Fiskesø

En lang fiskesø på hele 900 meter og 40 meter bred. I søen kan der fanges: Ørreder, ål, karper.

Fiskekort og madding kan købes ved søen på Kommandørgårdens café og Rømø Turistbureau. Der er mulighed for at leje fiskegrej ved søen.

2 handicapvenlige platforme på ca. 35 m2.

Der er etableret et “Multirasthus” ved søen med toiletter, handicaptoiletter, madpakkehus og information. Fiskekonkurrence hver onsdag i højsæson.

Rømø Fiskesø, Vestervej 46, 6792 Rømø, Tlf 24253945